Απρίλιος-Μάιος 2018

Περιβαλλοντικές δράσεις ΕΔΩ, Διαδίκτυο ΕΔΩ Επίσκεψη στο CERN ΕΔΩ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΧΕΛΩΝΩΝ
Την Δευτέρα 14/05/2018 ηπεριβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας επισκέφτηκε το κέντρο διάσωσης θαλασσίων χελωνών "Αρχέλων" στη Γλυφάδα. Σύσσωμοι μαθητές & καθηγητές, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μία τραυματισμένη χελώνα ονόματι Έρικα. Γιατί οι αυριανοί εθελοντές, οι αυριανοί ευαίσθητοι & ενεργοί πολίτες, κάνουν τα πρώτα τους βήματα ξεκινώντας από το σχολείο.


ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
Την Τετάρτη 09/05/2018 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα, με καταπληκτικό καιρό και απεριόριστη καλή διάθεση.




ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ
Στα πλαίσια των δημιουργικών εργασιών μαθητές του Β4 ασχολήθηκαν με την γαστρονομία των αρχαίων Ελλήνων κατά τον 5ο αιώνα π.Χ.





ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Οι καθηγητές του σχολείου μας συμμετέχουν & αυτοί στο φιλικό διαγωνισμό "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" 1-31 Μαiου. "Γράφουμε" χιλιόμετρα, εξοικονομούμε χρόνο & χρήμα, παροτρύνουμε & άλλους συναδέλφους μας να κάνουν το ίδιο & το κυριότερο διαφημίζουμε τα οφέλη της μετακίνησης με ποδήλατο & στους μαθητές μας, αυριανούς ποδηλάτες. Παράλληλα απαιτούμε Ποδηλατόδρομους για να κινούμαστε με ασφάλεια & άνεση γιατί κακά τα ψέματα... η πόλη μας & όλες σχεδόν οι πόλεις της Ελλάδας ΔΕΝ έχουν χώρο για άλλα αυτοκίνητα...

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Η Μαρία Θεοχάρη της Α΄τάξης αφού προκρίθηκε στο τελικό κατετάγη τέταρτη στο μονό σκιφ κοριτσιών ατους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες, που έγιναν την Δευτέρα 30/4/2018 στον Σχοινιά.



ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ
Την Δευτέρα 30/04/2018, στα πλαίσια της ανάπτυξης δημιουργικών εργασιών ομάδα δέκα μαθητών και μαθητριών πήγε στη Βιβλιοθήκη του Ευγενιδείου Ιδρύματος, όπου με την καθοδήγηση στελέχου της και με ενεργητικές μεθόδους διδασκαλίας, έμαθε για το τρόπο χρήσης των επιστημονικών βιβλιοθηκών στις διεργασίες δημιουργίας μιας ερευνητικής εργασίας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ATHENS SCIENCE FESTIVAL
Την Πέμπτη 26/04/2018, το πρωί (09.00-14.00) ομάδα έξι μαθητών και μαθητριών και ενός καθηγητή συμμετείχε στο Athens Science Festival παρουσιάζοντας στο κοινό πειράματα σχετικά με την χημεία και το φως. Το Φεστιβάλ ASF πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι) (24-29 Απριλίου).

ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ
Την Παρασκευή 20/04/2018, έγινε η φύτευση στο κήπο του σχολείου 20 φυταρίων (ντομάτα - πιπεριά) και στις ζαρντινιέρες 6 αρωματικών φυτών (δενδρολίβανο, αμπαρόριζα).

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Την Πέμπτη 19/04/2018 η Β΄ Λυκείου του σχολείου μας αναχώρησε για τετραήμερη εκδρομή για Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Άρτα, Πάτρα, Αίγιο.

Η γειτονιά μας